Internationale topsprekers komen naar München voor IAA MOBILITY

Meer dan 500 belangrijke visionairs zullen spreken over klimaatvriendelijke en connected mobiliteit op de IAA Conference - Sprekerslijst vandaag gepubliceerd - De belangrijkste ontwikkelingen in de mobiliteit van de toekomst zullen worden gepresenteerd en besproken op drie podia en twee dialoog-ruimtes

De IAA Conference wordt dit jaar gehouden in het beurscentrum van München tijdens de IAA Summit van 5 tot 8 september 2023. Met meer dan 500 belangrijke visionairs, belanghebbenden en besluitvormers is de IAA Conference het belangrijkste internationale forum voor alle vakbezoekers uit elk segment van de mobiliteitsindustrie. De IAA Conference is een hub voor experts, movers en shakers in de mobiliteits wereld. IAA MOBILITY heeft hier een eerste lijst met sprekers voor de IAA Conference gepubliceerd.

"Het feit dat we deze sprekers hebben, toont aan dat de IAA Conferentie een homerun is. De belangstelling voor klimaatvriendelijke en digitale mobiliteit is enorm en het staat vast dat IAA MOBILITY niet alleen zal gaan over innovatieve mobiliteit. De IAA Conferentie geeft vakbezoekers ook de nieuwste inzichten in mobiliteit van de toekomst en een directe lijn met 's werelds meest vooraanstaande pioniers," zegt Jürgen Mindel, CEO, VDA.

"Wij bij Bosch werken hard aan het vormgeven van de toekomst van mobiliteit. Het is belangrijk voor ons dat we het publiek meenemen op deze reis. Daarom zijn dialoog-formaten zoals de IAA Conferentie zeer welkom. Ik kijk ernaar uit om dit jaar op de IAA MOBILITY inzicht te geven in de ontwikkelingen bij Bosch - vooral op het gebied van elektromobiliteit, geautomatiseerd rijden en software", zegt Dr. Stefan Hartung, CEO, Robert Bosch GmbH.

"De hele transportsector moet nog dichter bij elkaar komen om de CO2-besparingsmogelijkheden te maximaliseren. Met intelligent verbonden diensten en innovatieve vormen van mobiliteit willen we mensen inspireren over klimaatvriendelijke alternatieven voor privévervoer. De IAA MOBILITY toont het potentieel dat haalbaar is, en Deutsche Bahn onderstreept als partner ons sterke geloof in deze transitie," zegt Dr. Richard Lutz, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Bahn AG.

"We hebben technische vooruitgang nodig voor alle vormen van vervoer om de mobiliteit van morgen klimaatvriendelijker te maken. Op het gebied van luchtverkeer werken we aan een aantal initiatieven die ons dichter bij dit doel brengen. IAA presenteert niet alleen innovaties en technologische ontwikkelingen voor de automobielsector, maar biedt ook een platform voor het communiceren van intermodale concepten," zegt Carsten Spohr, CEO, Lufthansa Group.

"De auto-industrie en de mobiliteitssector in het algemeen maken het grootste keerpunt in hun geschiedenis door: De bijdrage van onze industrie aan het koolstofvrij maken van de wereld. Het zal moeilijk zijn en er zullen veel uitdagingen zijn, maar de snelheid waarmee de hele industrie zich heeft aangepast aan deze overgang is verbazingwekkend. Valero bereidt zich hier al lange tijd op voor en speelt zijn rol met zijn technologie voor de auto-industrie en nieuwe soorten mobiliteit," zegt Christophe Périllat, CEO van Valeo.

Andere sprekers zijn: Martin Brudermüller (CEO BASF), Arnd Franz (CEO Mahle), Dr. Brian Hongdi Gu (Vice Chairman Xpeng), Meredith Glaser (Executive Director Urban Cycling Institute), Thomas Ingenlath (CEO Polestar), Hildegard Müller (President VDA), Sandra Wolf (CEO Riese & Müller) en diverse anderen. 

 

Internationale samenwerkingspartners, keynotes en discussie over de toekomst van mobiliteit

Het concept van de IAA Conferentie heeft veel belangstelling gekregen van samenwerkingspartners. IAA MOBILITY brengt internationale partners samen, waaronder de Boston Consulting Group (BCG), het European Institute of Innovation & Technology (EIT), het MIT Mobility Initiative, Universität St. Gallen, het World Economic Forum (WEF) en het netwerk "Women in Mobility". Amazon Web Services en Accenture behoren tot de sponsors van de conferentie. 

De IAA Conferentie wordt gehouden op drie grote podia in de IAA Summit hallen in de Messe München-Riem en in de twee dialoog-ruimtes "Visionary Clubhouse" en "Smart Mobility Space, powered by PwC". Onderwerpen zoals connectiviteit & data, duurzaamheid en stedelijke mobiliteit, maar ook het potentieel van Generative AI voor de mobiliteitsindustrie zullen een rijke verscheidenheid aan perspectieven bieden op de mobiliteit van de toekomst. 

Keynotes, sessies en fireside chats bieden volop netwerkmogelijkheden gedurende vier dagen.

Alle onderwerpen komen elke dag aan bod, zodat bezoekers van de IAA Summit de kans krijgen om deel uit te maken van de mobiliteitsdiscussie. Socio-politiek discours en kritische dialoog zullen ook worden benadrukt, samen met de presentatie van verschillende maatschappelijk relevante onderwerpen door belangrijke opinieleiders. De meeste agendapunten zullen in het Engels worden gehouden en de inhoud zal worden samengesteld door het IAA Conferentie Team met ondersteuning van gerenommeerde partners.

 

Voor mediavragen over fietsen en micromobiliteit kunt u contact opnemen met:

Danielle Reiff-Jongerius

General Manager, Alternative 138 GmbH

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 138 Alternatives