10 redenen om IAA MOBILITY 2023 te bezoeken…

…Voor fiets- en micromobiliteits-professionals en -liefhebbers

Van 5 tot en met 10 september 2023 staat München opnieuw in het middelpunt van alles wat met mobiliteit te maken heeft, de IAA MOBILITY vindt voor de tweede keer plaats. IAA MOBILITY bestaat uit de Summit in het expositiecentrum Messe München, de IAA Open Space in het centrum van de stad. Bezoekers van de IAA Summit krijgen ook de gelegenheid om de IAA Conference bij te wonen, de grootste mobiliteitsconferentie ter wereld, met spraakmakende sprekers uit verschillende industrieën en sectoren.

Er zijn een groot aantal noemenswaardige redenen om erbij te zijn en mee te helpen de toekomst van mobiliteit vorm te geven, hier zijn er alvast 10.

 

1. Open Space: Cycling Activation Area

In de Ludwigstrasse wacht de fietsomgeving op het publiek: uitgestrekt fietsplezier voor het hele gezin. Van Pedelec-lessen voor senioren tot BMX-tips voor kinderen en alles daartussenin: het hele spectrum aan leeftijden en interesses komt hier aan bod op het gebied van fietsen. ​
Bezoekers kunnen genieten van optredens van het German ​ Bicycle Team, terwijl er in de CTBMX.DE Area maar liefst drie spectaculaire shows per dag zijn om het publiek te vermaken. En dat niet alleen, er zal ook een klein ramp-park zijn waar je gratis op kunt oefenen en een airbag klaarstaan voor veilige landingen.

 

2. Conference: Zukunft Fahrrad neemt deel aan paneldiscussie

Op vrijdag 8 september vindt van 11:00-11:45 uur op het hoofdpodium in hal A1 een belangrijke paneldiscussie plaats. Hier zullen vertegenwoordigers van Zukunft Fahrrad, VDA, Duits spoorverkeer en transport en het Ministerie van Economische Zaken met elkaar in gesprek gaan over hoe de mobiliteitsindustrie in Duitsland (spoor, fiets, auto), en daarmee de bredere economie, versterkt kan worden. Deze paneldiscussie wordt in het Duits gehouden.

 

3. Open Space: Pumptrack met CoolMobility in de Ludwigstraße

Test vaardigheden, balans en fietsbeheersing op de S'COOL Pumptrack! Net als een fietspad in de grote stad combineert de pumptrack bermen en rollen in een golvende blauwe band die een leuke - maar veilige - omgeving creëert om de fietsvaardigheden van kinderen naar een hoger niveau te tillen. Cool Mobility begrijpt hoe belangrijk het is om kinderen enthousiast te maken over fietsen, en er zijn niet veel betere manieren dan op een pumptrack!

4. Open Space: Family Trail gesponsord door Volkswagen

Haal een Family Trail kaart en Family Trail stempelkaart gratis op bij de infopunten op IAA Open Space en begin een avontuur! Het pad begint bij een willekeurig station en vanaf daar kun je samen met het gezin op pad om de stempels te verzamelen op de aangewezen locaties, terwijl je de andere attracties verkent die Open Space - en het centrum van München - te bieden heeft. Verken de stations van je keuze met het hele gezin, doe mee, ervaar, laat je verrassen! Verzamel stempels bij een aantal verschillende stations om een prijs te winnen. Wissel je volle stempelkaart in voor een geweldige Liaa-medaille bij een van onze infopunten of bij de Volkswagen-stand!

 

5. Conference: Visionary Clubhouse

In het Visionary Clubhouse (gelegen in Hal A2 van het expositiecentrum van Messe München), op donderdag, tussen 14:00 en 17:45 uur, kun je drie keynote presentaties en drie sessies verwachten die exclusief gericht zijn op onderwerpen met betrekking tot fietsen en micromobiliteit. Voorbeelden hiervan zijn de keynote van McKinsey over inzichten in de micro- en minimobiliteitsmarkten, en hoe disruptief denken verandering in technologieën en concepten mogelijk kan maken, verzorgd ​ door Mocci.

 

6. Conference: Hoe we stadsstraten hercoderen voor mobiliteit in de 21e eeuw

In deze keynote (Hal B2, Yellow Stage, 5 september van 12:00-12:15) zal Dr. Meredith Glaser haar visie geven op hoe steden kunnen overschakelen op duurzame transportmethoden. Als executive director van het Urban Cycling Institute brengt Dr. Glaser een interdisciplinair perspectief op stedelijke mobiliteit, en er wordt vol verwachting uitgekeken naar haar ideeën over hoe we aantrekkelijkere stedelijke omgevingen voor iedereen kunnen creëren. 

 

7. Summit: Testbaan in hal A3 waar je de nieuwste fiets- en e-mobiliteitsaanbiedingen van exposerende merken kunt uitproberen

Naast een overvloed aan exposanten die hun nieuwste producten en innovaties tonen - van lokale startups tot wereldwijde spelers - en visies op de toekomst van mobiliteit, krijgen IAA MOBILITY- professionele bezoekers in het expositiecentrum van Messe München ook de kans om een verscheidenheid aan nieuwe fiets- en micromobiliteitsproducten te testen op de testbaan in hal A3. ​ Hier kunnen bezoekers de nieuwste innovaties uit de branche uitproberen op een creatief parcours. 

 

8. Open Space: Rondleidingen

In samenwerking met de lokale galeries die het Open Art Festival organiseren (08.09-10.09) en Biketour.guide worden fietstochten door München aangeboden. Een kans om dé bezienswaardigheden van de stad te zien met een deskundige gids, terwijl je onderweg ook stopt bij verschillende kunstmusea, met als een van de hoogtepunten de tentoonstelling "De Fiets" in de Pinakothek der Moderne. ​
Voor de avonturiers zijn er ook Rideouts met de legendarische Jake100. Hij staat bekend om zijn Bike Life beweging (en liefde voor slingers en wheelies!), dus breng je sterkste urban bike game mee! Inschrijven kan bij de centrale infostand in de Open Space.

 

9. Open Space: Fietstestbaan

In de groene, wijde weelde van de Englischer Garten in München vindt de Open Space Cycling Test Track plaats. Op verschillende parcours van 3,8 km lang kunnen bezoekers de nieuwste fietsen en e-bikes van verschillende exposanten zelf ervaren. En het beste van alles: het is gratis. Ga gewoon naar de presentatieruimtes van de exposanten in de Hofgarten- en Ludwigstrasse, registreer je en je kunt al snel een testrit maken in een van de beste stadsparken ter wereld. Als je meerdere verschillende modellen en technologieën wilt uitproberen, dan is dit de plek om dat te doen.

 

10. Open Space: Velo Concerts

Velo Concerts ontwierp en ontwikkelde een uniek, duurzaam, mobiel podium voor artiesten, dat per fiets kan worden vervoerd en in enkele minuten kan worden opgezet. De podia van Velo Concerts zullen worden uitgeklapt in twee van de Open Space locaties en zullen letterlijk de platforms zijn voor een verscheidenheid aan live optredens en DJ sets.

Voor Beeldmteriaal klikt u hier

 

Voor mediavragen over fietsen en micromobiliteit kunt u contact opnemen met:

Danielle Reiff-Jongerius

General Manager, Alternative 138 GmbH

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over 138 Alternatives